Organele sistemului EBC*L

Organele sistemului de examinare şi certificare EBC*L sunt:

Internaţional

  • International Centre of EBC*L, din Viena (Austria)
  • Curatorium competenţă economică pentru Europa, din Paderborn (Germania)

Naţional

  • Reprezentanţele naţionale ale EBC*L
  • Centrele de examinare EBC*L
Centrala Internaţională EBC*L

Centrala internaţională EBC*L are sediul în Viena (Austria) şi este organul operativ al EBC*L.
Atribuţia principală este reprezentată de dezvoltarea internaţională a EBC*L, precum şi de perfecţionarea sistemului de examinare şi certificare. Acest ultim aspect se realizează în strânsă cooperare cu Curatorium competenţă economică pentru Europa.

CEO al EBC*L International este MMag. Victor Mihalic.

--> EBC*L Internaţional

 
Curatorium competenţă economică pentru Europa V. (KWE)

În scopul extinderii cunoştinţelor de specialitate în domeniul economic în sistemul de instruire şi angajare şi pentru evaluarea ştiinţifică a fost înfiinţată asociaţia Curatorium competenţă economică pentru Europa cu sediul în Paderborn.

Preşedintele consiliului de administraţie al asociaţiei este prof. univ. dr. dr. Gerhard E. Ortner , Universitatea de studii la distanţă din Hagen.

Suplimentar faţă de organele prevăzute prin normele referitoare la organele asociaţiei, Curatorium competenţă economică pentru Europa dispune de două organe cu rol consultativ:

  • reţeaua de competenţă cu patru consilii de experţi din domeniul ştiinţific, economic, educaţional, media, politic şi administrativ
  • consiliul landurilor: membrii consiliului landului reprezentă în Curatorium landul respectiv. Aceştia stabilesc contacte cu persoanele şi instituţiile corespunzătoare şi contribuie la asigurarea calităţii proiectelor în care este implicat Curatorium.

--> Curatorium competenţă economică pentru Europa

 

Reprezentanţele naţionale EBC*L

Reprezentanţele naţionale EBC*L sunt competente pentru promovarea EBC*L în ţara respectivă, precum şi pentru asigurarea calităţii. În mod suplimentar asigură adaptarea standardelor naţionale în funcţie de situaţiile naţionale, în caz de necesitate.

   

Directorul reprezentanţei naţionale EBC*L din România este doamna Ing. Mariana Matache.

În ceea ce priveşte implementarea calitativă, reprezentanţa beneficiază de asistenţă din partea consiliului naţional EBC*L (acesta este de asemenea reprezentat şi în Curatorium).

 

Una dintre cele mai importante atribuţii ale reprezentanţei este crearea unei reţele naţionale de centre acreditate de examinare EBC*L .

 

Centre de examinare EBC*L

Numai instituţiile de educaţie acreditate de către reprezentanţa naţională au dreptul să organizeze examene EBC*L şi să organizeze cursuri de pregătire EBC*L. Acestea se obligă să respecte cerinţele internaţionale aplicabile şi să apeleze exclusiv la personal instruit direct pentru organizarea examenului EBC*L.

Centrele de examinare EBC*L oferă şi cursuri de pregătire.