EBC*L on the Road

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene
Această publicaţie reflectă punctul de vedere al autorului, prin urmare Comisia nu poate fi facută responsabilă de utilizarea in orice scop a informaţiei conţinute aici.

Lifelong Learning Programme – Leonardo daVinci, Transfer of Innovation, 2007, Cehia CZ/07/LLP-LdV/TOI/134017

 

EBC*L on the Road

 

Promotorul proiectului este Euro Profis, s.r.o. din Cehia, avand ca parteneri organizatii din Austria, Germania, Romania si Slovacia. Partenerul roman este ASOCIATIA ‘EUROED’.

Va fi transferat sistemul EBC*L (European Business Competence Licence) in trei tari noi, mai precis, Cehia, Romania si Slovacia. Scopul proiectului este de a implementa sistemul de certificare, procedurile, instrumentele si materialele aferente EBC*L. Acestea sunt de asemenea rezultatele cheie ale proiectului, care asigura ca la finele proiectului sistemul EBC*L va fi functional in toate cele 3 tari.

 

Sistemul EBC*L a fost infiintat ca o reactie la situatia internationala a formarii profesionale in domeniul competentelor de afaceri. Un sondaj efectuat la sfarsitul anilor 1990 intre diferite firme a evidentiat patru teme principale, care s-au concretizat in catalogul tintelor de invatare in 1999. Aceste tinte erau obiective de afaceri si management, contabilitate, costuri si preturi si dreptul afacerii. In anii 2002-2003 sistemul de examinare a fost dezvoltat de catre autoritati reputabile si au fost stabilite standardele de calitate. Pana in prezent sistemul a fost recunoscut de o serie de firme internationale, de ex. Siemens, T-Mobile, Uniqua etc.

Sistemul EBC*L ofera un caracter inovativ in nivel european si solutii pentru multe zone problematice in domeniul invatarii pe tot parcursul vietii, precum rate scazute de participare in formarea profesionala, inexistenta standardelor de calitate recunoscute, transparenta si recunoasterea calificarilor si scopul programelor de formare profesionala oferite.

Sistemul EBC*L se bazeaza pe standarde de calitate foarte stricte si sunt stabilitite directive pentru fiecare partener implicat in proiect. Standardele de calitate stricte asigura transparenta si recunoasterea calificarii.

Parteneriatul consta in 2 parteneri care au luat parte la dezvoltarea sistemului EBC*L si care asigura calitatea transferului si 3 parteneri din diferite tari ale Uniunii Europene care sunt responsabile pentru implementarea sistemului

Proiectul se adreseaza persoanelor incadrate in munca sau absolventilor care doresc sa isi extinda calificarea si care, datorita certificatului obtinut, vor castiga un avantaj competitiv pe piata muncii. Implementarea sistemului EBC*L in tarile noi le ajuta sa isi imbunatateasca sistemele de formare profesionala cu standarde de inalta calitate si contribuie la recunoasterea reciproca a calificarii la nivelul intregii Uniuni Europene.